Kijárási tilalom Albániában

Kezdem néhány adattal a gondolataimat, hogy megértsétek miért van lakhely elhagyási tilalom. 
Nagyon  szomorú vagyok, hogy ilyen adatokkal kell szolgálnom, de ez  megmagyarázza a lakhely elhagyási tilalmat is. 
Érdekes, hogy pár nappal ezelőtt még csak azt gondoltam, hogy az kemény szankciónak számít az ha nem hagyhatom el a várost és nem is ülhetek autóba. Ám tegnapra megtudtam milyen, amikor napi 18 órát otthon kell töltened és nem mozdulhatsz ki… ugyanis a tegnapi nappal lakhely elhagyási tilalmat vezettek be. Két időpontban van lehetőség egy kis friss levegőt szívni, az egyik időtartam az reggel hattól tízig tart a másik időpont pedig délután négytől este hatig. 
Tegnap délután amikor idestova közel 24 órája nem mozdultam ki, már tűkön ülve vártam a négy órát, hogy egy kicsit kiszabadulhassak. 
Ez egy igen visszás helyzet, mert pontosan tudom, hogy vigyázni kell magunkra és jobb ha

Délután 16:20

otthon maradunk, de valahogy mindenki vágyik a kimozdulásra. 
Tegnap amikor négyet ütött az óra, azonnal mentünk is a partra, ami 16:10-kor már telis tele volt emberekkel, de mindenki  tartotta a tisztes távolságot egymástól, no meg a maszk és a kesztyű használata sem maradt el. 
Ma hajnalban felkeltem 5-kor pontosan azért, hogy már hatra lent legyek az utcán és megnézzem hányan vannak már kint kora reggel sétálni. Reggeli élményeimről pedig majd ma este vagy holnap  beszámolok. 

Ui.: Sokan már most megörülnek a bezártságtól, pedig még csak
a karantén második napja van, hát szerintem fogok én még izgalmas újságokkal jelentkezni a helyzettel kapcsolatban. 

 

Facebook