Egy furcsa nyár

Durresben tavaly ilyenkor tömeg, turisták hada nyaralt, a standra már korán reggel le kellett érni, ha az első sorban akart az ember elnyúlni a napágyon, de idén ez is másképpen van. 
Ha most végig sétálunk a parton és a part menti úgynevezett “rruga plazhi-n” (szószerint: parti út) akkor olyan érzésünk van, mintha március lenne, és az árusok időérzéke elcsúszott az időjárás pedig megbolondult volna…
A hőség ellenére szinte üresek a strandok és nem azért, mert idén a napozóágyak száma is korlátozva van, hanem azért mert nincsenek nyaralók, vagyis most már 600 lengyel megérkezett 3 nap alatt 3 charter járattal… Ami azt jelenti, hogy Albánia nem mindenhol lett “vörös zóna”. Ám valljuk be, hogy ez a szám elég silány, hiszen előző években már júniusban turistákkal teli buszok lepték el az utcákat, akik albánia történelmi városaiba vitték el a kiváncsi utazókat… Hát ilyen egy furcsa nyár.
Reméljük, hogy mihamarabb véget ér ez a rémálom és minden visszatér a régi kerékvágásba, hangos és nyüzsgő lesz Durres és nem csak Noizy (egyik leghíresebb albán rapper) rendszám nélküli Lamborghinijének motor bőgése tölti meg az utcák  csendjét. 

Ui.: ALBÁNIÁBAN FOLYIK AZ ÉLET, ITT SEMMI NINCS BEZÁRVA, CSAK TI HIÁNYOZTOK INNEN.

Facebook