Bikini vagy burkini?!

“Vehetek fel forrónacit meg bikinit?” 
Ez a kérdés sokszor elhangzik az idelátogatni készülő hölgyek szájából… én persze értetlenkedve válaszolok hogy ugyan miért ne lehetne forrónadrágban korzózni, vagy falatnyi bikiniben fürdőzni?! Ez a válasz persze megnyugtató,de  jogosan vetődik fel a kérdés: ” Albánia nem egy muszlim ország?” 
Igen az, de mégsem… engedjétek meg,hogy megmagyarázzam Nektek. Albánia török uralom alatt állt közel 500 évig, így alapvetően keresztény és ortodox ország egy része áttért a muszlim hitre, sokan ezt azért tették, mert a törökök bizonyos engedményeket tettek a muszlimmá váló albánokkal szemben, így már talán sokkal érthetőbb az, hogy a vallási hovatartozást tekintve Albánia az egyik legelfogadóbb ország, itt mindig köttettek és köttetnek vegyes házasságok és barátságok.Ha nem a saját szememmel látom talán el sem hiszem amikor először a strandon egy burkinis lányt láttam a bikinis barátnőjével labdázni, az itteni lakosoknak ez már egy megszokott dolog, de nekem… Sőt Tiranában egy novemberi estén a sétálóutcában két barátnő nevetve szatyrokkal a kezükben sétáltak, az egyiken burka a másikon pedig egy mini farmerszoknya

ami alatt egy testszínű harisnya volt…. A látvány annyira megható és szimbóluma volt az egymás elfogadásának illetve a szeretetnek, hogy fotót el is felejtettem kérni tőlük. Ez a sztori régóta kikívánkozott belőlem és evvel, hogy többen kérdeztetek rá arra, hogy mi a helyzet öltözködés terén, van alkalmam megosztani veletek az én tapasztalatomat.
Kívánom Nektek, hogy Ti is tapasztaljátok meg ezt a fajta szeretetet és elfogadást, valamint egy ilyen apró különbség soha ne szabjon gátat egy remek emberi kapcsolatnak. 

Facebook