Albánia

Albánia UtazásSzervezés

Albánia túlnyomórészt hegyvidékből áll. A tengerparti síkság hirtelen vált át hegyvonulattá, amely észak-nyugatról dél-keletre húzódik. Albánia hegységei két hegyvonulathoz tartoznak, az északi rész a Dínári Alpokhoz, a déli pedig a Pindushoz tartozik, amely aztán Görögországban folytatódik. Az ország legmagasabb hegysége a Korab, mely 2764 méter magas.

A leghosszabb albán folyó a Szerbiából eredő Drin. További jelentős két folyója a Seman és a Skumbin. Ezek a folyók inkább hegyi patak jellegűek, mély völgyeket szelnek át, s kiválóan alkalmasak energiatermelésre is.

Az időjárási viszonyok a tengerszint feletti magasságtól függnek. A tengerparti síkságokra a Földközi-tenger éghajlata jellemző, száraz, forró nyarakkal és esős, enyhe telekkel. A hegyvidéken jelentős a csapadékmennyiség, télen havazik és nagy viharok is előfordulhatnak.

Információ

Több...  

Cikkek

Több...  

Kijárási tilalom Albániában

Kezdem néhány adattal a gondolataimat, hogy megértsétek miért van lakhely elhagyási tilalom. Nagyon  szomorú vagyok, hogy ilyen adatokkal kell szolgálnom, de ez  megmagyarázza a lakhely elhagyási tilalmat is. Érdekes, hogy pár nappal ezelőtt még csak azt gondoltam, hogy az kemény szankciónak számít az ha nem hagyhatom el a várost és nem is ülhetek autóba. Ám tegnapra megtudtam milyen, amikor napi 18 órát …

Több megjelenítése  

Karanténban Albániában

Itthon ülök és szinte csak a házam aljában található boltba megyek le, vagy amikor meg kell sétáltatni  a kutyát, mert a kormány azt kérte, hogy mindenki maradjon otthon és csak tényleg  akkor mozduljon  ki  amikor nagyon muszáj. De hogy mindenki eleget tegyen eme kérésnek város elhagyási tilalmat vezettek be, majd azt is bevezették, hogy saját városunkon belül sem ülhetünk autóba, …

Több megjelenítése  
Facebook