Albánia

Albánia UtazásSzervezés

Albánia túlnyomórészt hegyvidékből áll. A tengerparti síkság hirtelen vált át hegyvonulattá, amely észak-nyugatról dél-keletre húzódik. Albánia hegységei két hegyvonulathoz tartoznak, az északi rész a Dínári Alpokhoz, a déli pedig a Pindushoz tartozik, amely aztán Görögországban folytatódik. Az ország legmagasabb hegysége a Korab, mely 2764 méter magas.

A leghosszabb albán folyó a Szerbiából eredő Drin. További jelentős két folyója a Seman és a Skumbin. Ezek a folyók inkább hegyi patak jellegűek, mély völgyeket szelnek át, s kiválóan alkalmasak energiatermelésre is.

Az időjárási viszonyok a tengerszint feletti magasságtól függnek. A tengerparti síkságokra a Földközi-tenger éghajlata jellemző, száraz, forró nyarakkal és esős, enyhe telekkel. A hegyvidéken jelentős a csapadékmennyiség, télen havazik és nagy viharok is előfordulhatnak.

Információ

Több...  

Cikkek

Több...  

Közlekedés Albániában

Annyiszor felmerült mostanában a kérdés, hogy biztonságos-e Albániában vezetni… ezen kérédseket olvasván kipattant az ötlet a fejemből, hogy elmeséljem Nektek az elmúlt években tapasztaltakat. Évekkel ezelőtt amikor először jártunk ezen a vidéken akkor még sokkal élhetetlenebb helyzetek uralkodtak itt az akkor még teljesen ismeretlen Balkánon. A tranzitútvonalnak nevezett út mely a normákhoz híven aszfaltúton vezetett, majd hirtelen (mindenféle jelzés nélül) …

Több megjelenítése  

Amit én úgy „irigylek” Albániában

Hiába töltöm kint időm nagy részét Albániában még mindig nem tudom teljesen átvenni a mediterrán életstílust… Imádom, hogy őket nem az a lüktető nyugat európai mókuskerék hajtja, hanem csak úgy csinálják a dolgukat a maguk „avash-avash, gadal-gadal” módján. Sokszor elmerengek azon, hogy milyen szuper is lehet hétfőn napközben egy kávézóban ülni, élvezni a frissen darált és lefőzött kávé illatát, a …

Több megjelenítése  
Facebook